Air Conditioning

Airconditioning staat natuurlijk bekend om de koeling van uw woning op warme zomerdagen.  

Een airco genereert koude lucht in huis, doordat de binnen-unit de warme lucht uit het vertrek aanzuigt, afkoelt en de gekoelde lucht weer de ruimte in blaast.

In de binnen-unit wordt de warmte afgegeven aan een warmtewisselaar, welke is verbonden met leidingen aan het buitendeel van de airco. Daar wordt de warmte aan de buitenlucht afgegeven.

Een airco werkt volgens hetzelfde principe (thermodynamisch proces) als een warmtepomp. Daarom kun je met een airco ook goed (bij) verwarmen.

Te weten:

Er zijn met betrekking tot het verwarmen met een airco wel een aantal zaken om rekening mee te houden;

Zo voelt het door het verwarmen met airco snel lekker warm, maar zodra je de airco uitzet is deze warmte ook weer snel weg. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de plaats van de thermostaat wanneer je met de airco gaat verwarmen.

Hangt deze bijvoorbeeld in de kamer, waar de airco het lekker 20 graden houdt, zou het in de keuken (waar dan niet verwarmd wordt met een airco en geen thermostaat hangt) ineens heel koud kunnen aanvoelen.

Daarnaast is het goed om te weten dat een airco wanneer deze verwarmt en het is buiten koud (en vochtig) tussendoor moet ontdooien. Er komt dan tijdelijk even geen warme lucht uit de airco (soms zelfs koude lucht).

Wanneer je bovenstaande punten weet en hier goed mee om kunt gaan, is (bij) verwarmen met een airco absoluut een aanrader!
Bij het onderwerp: gebruiksinstructies airco vindt u uitgebreide informatie over het gebruik van de airco.

Preferred Airco’s 

We plaatsen vaak airconditioning van Toshiba, Daikin en Mitsubishi (zowel electric als heavy industries).

De tijd dat airco een lelijke witte bak aan de muur was, is al lang voorbij! Alle merken voeren inmiddels prachtige designmodellen.

Onze meest gevoerde modellen van Toshiba en Daikin hebben wij in onze showroom te bezichtigen. Zo kan u in het echt bekijken hoe de unit er uit ziet.

De showroom is op afspraak geopend, bel of mail gerust even om een kijkje te komen nemen!

Toshiba Haori