Hybride warmtepomp inclusief nieuwe ketel

Wanneer uw huidige cv-ketel aan vervanging toe is, kan het vaak heel interessant zijn om een hybride warmtepomp inclusief nieuwe ketel aan te schaffen.
Wij hebben al op veel plaatsen tot grote tevredenheid van de bewoners de Daikin Altherma hybride warmtepomp inclusief Intergas ketel geplaatst.

De Daikin Altherma hybride warmtepomp maakt gebruik van de energie in de buitenlucht en verwarmt hiermee de woning. De hybride warmtepomp werkt samen met de meegeleverde Intergas cv-ketel, welke voor het warme tapwater (warm water in douche en keuken) zorgt.
Daarnaast kan de cv-ketel bijspringen bij het verwarmen van de woning als dat wenselijk is.

Het exacte moment waarop de werking overschakelt van warmtepomp naar hybride werking met cv-ketel hangt af van de kenmerken van de woning, de instellingen en de gewenste binnentemperatuur.

De overschakeling kan ingesteld worden op Economisch, dan vindt overschakeling plaats op basis van de energieprijs. Of ecologisch, dan wordt de overschakeling van warmtepomp naar cv ketel gestuurd op basis van de verhouding co2 impact van gas versus elektra.

Met deze combinatie verlaagt u uw gasverbruik gemiddeld zo’n 60-70%, hiermee bespaart u op de energierekening en vermindert u de CO2-uitstoot.

De Daikin Altherma hybridewarmtepomp inclusief nieuwe ketel is in vrijwel elke situatie toepasbaar, gezien het feit dat er altijd terug kan worden gevallen op de cv ketel.

Met vloerverwarming is het rendement het grootst, maar ook met bestaande radiatoren kunt u dit systeem probleemloos gebruiken.

De Daikin-Intergas hybride warmtepomp is een totaaloplossing voor zowel verwarming als warm tapwater.

De ISDE subsidie op dit systeem bedraagt in 2024 €2850,-. Deze is na installatie terug te vragen via het RVO.

Daikin hybridewarmtepomp (binnendeel warmtepomp + cvketel, besturing, klep, buitendeel).